tiistai 27. huhtikuuta 2010

Nahka alkaa punoittaa

Pikkuhiljaa alkaa nahka kärsiä sädeannoksista. Perjantaina rinnus jo aristeli, tuntemus oli kuin olisi liikaa ottanut aurinkoa. Viikonlopun hoitotauolla iho rauhoittui, mutta nyt jo taas alkaa pientä kuumotusta ja punotusta tuntumaan. Olenkin tänään ollut ilman liivejä ja rasvaillut rinnusta ahkeraan, jospa tuo taas rauhoittuisi. Muutoin sädetys on sujunut hyvin suunnitelmien mukaan.

Viikonloppuna meillä oli poikien partiomarssi. Se on aina niin juhlallinen tapahtuma. Sydän sykkyrällä ja ylpeys rinnassa sitä aina katsoo poikakolmikomme  marssia. Onneksi sääkin suosi marssijoita, joten pojat tarkenivat polvihousuissaan.

Se on sitten vappuviikonloppu tulossa. Simat on jo pullotettu ja munkkiresepti haettu esille. Niin se taas vain kestettiin pimeä kaamos ja tällä kertaa vielä sairauden taakka hartioilla. Kevät on aina täynnä toivoa ja uutta elämää, joten mielialakin pysyy aurinkoisena ja pikkuhiljaa alkaa kuntokin kohentua. Tasatahtia kohti kesää mennään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Väljät, ilmavat vaatteet ja rasvaus auttavat palaneeseen ihoon. Sädetyksen loputtua iho itselläni parani kyllä nopeasti, mutta alue tuntuu erilaiselta aina vaan. Hoidon päätyttyä tulee ehkä pientä takapakkia mielialaan, sellaista että mitäs nyt, kun ei olekaan päivittäistä hoitosuhdetta. Nauti siis nyt hyvästä olostasi. Onneksi on paljon ilon aiheita - eikä vähiten poikakolmikkosi.
Hyvää Vappua ja kesän odotusta! t.r

Kitsune kirjoitti...

Mukava kuulla että kunto vähitellen kohenee, toivottavasti ei iho ärsyynny ihan kamalasti sädetyksistä.

Iloista vappua ja aurinkoisia kevätpäiviä!

betty kirjoitti...

Kokeile edellisten vinkkien lisäksi myös suolahaudetta, olet varmaan saanut sen reseptin ? Laitoin tuollaisen suolahauteen rintamuksen suojaksi mennessäni saunaan, saunomista kun ei suositeltu sädehoidon aikana.

Ihanaa tosiaan kun kevät vihdoin tulee ! Nautitaan lämpimämmästä ja auringosta, tai jos ei niitä suoda vapuksi, niin ainakin valoisammasta ja lumettomuudesta : ) Hauskaa vappua !

Anonyymi kirjoitti...

P.S. Saunassa kävin minäkin koko sädetysajan, mutta pidin märkää ja viileää pientä froteepyyhettä hoitokohdan päällä. Lisäksi valelin pyyhkeelle löylyvettä, kun alkoi lämmetä.

Tilu kirjoitti...

No, kiva kuulla, että saunoakin voi. En ole uskaltautunut löylyihin, kun luulin, että nahka kärvähtää heti. Dödöä olen kyllä käyttänyt ympäristöystävällisestä syystä, vaikka senkin käyttö kiellettiin hoidettavalta alueelta.

tiina kirjoitti...

Taitaa tuo punoitus olla sääntö eikä poikkeus. Itse pärjäsin loppuvaiheessa sinisellä bepanthenilla, niin ja silikonitissi oli kaapissa ja pumpuli käytössä hautumisen estämiseksi. Ja nopeasti punoitus sitten laski kun hoidot olivat ohi. Aurinkoa kehotettiin varomaan vielä parina seuraavanakin kesänä, joten olen yrittänyt suojata kaula-aluetta vaatteella. Jokaiseen asuunhan sitten pitää olla sävyisensä huivi:)

Hauskaa vappua!