tiistai 20. huhtikuuta 2010

Tiistaita

Sädehoidot jatkuvat ja nyt jo osaan asettua lavitsalle melkein oikeaan asentoon, joten hoitajien ei tarvitse paljoa asetella. Eilen sädetyksen jälkeen sädehoitaja kertoi tarkasti mitä sädehoito tarkoittaa ja millaista säteilyä mihinkin kohtaan laitetaan, lisäksi käytiin läpi tarkemmin sädetysalueen ihonhoitoa. Mukava juttutuokio.
Huomenna hoidon jälkeen on vuorossa kuntoutushoitajan rupatteluhetki.

Kun luin nuo edellä mainitsemani jutut ravitsemuksen ja syövän yhteydestä, koin pienoisen omantunnon kolauksen ja ahaa elämyksen. Olen aina luullut, että syön suht terveellisesti, mutta, mutta...  Eilen kävin kaupassa ja ostin vihreää teetä, parsakaalia, pellavan siemeniä, viinirypäleitä ja muuta terveelliseksi mainittua. Punaviiniä ja tummaa suklaata olikin jo kotona.
 Nyt pitäisi vielä saada perhettä motivoitumaan terveellisimpiin ruokailutottumuksiin. Mutta pojat ovat nyt niin pahassa iässä. Tällä hetkellä hampurilaiset, pizzat, makkara ja ranskanperunat ovat heidän mielestään parasta. Yritykseni tunkea parsakaalia heidän lautaselleen aiheutti melkoista elekieltä ja naamanvääntöjä. Onneksi normaali kotiruokakin kelpaa ja ehkäpä väsytystaktiikalla tuo parsakaalikin alkaa maistua. Yritetään edelleenkin pitää nuo mässyruuat silloin tällöin nautittavana herkkuna ja ujuttaa noita terveysaineksia ruokavalioon.

10 kommenttia:

Kitsune kirjoitti...

Me juuri söimme parsakaalia päivällisen kanssa. :D Nelivuotiaalle se ei tosin vielä maistu muuten kuin tuoreeltaan vaikka on pienestä pitäen yritetty tarjota. No, lapsilla on ennakkoluulonsa, minustakin on tullut kaikkiruokainen vasta aikuisiällä.

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Meilläpä on tullut kuusivuotiaan kanssa takapakkia tässä ihan viimeisen vuoden sisällä näissä ruoka-asioissa ja nyt ollaan vähän samoilla linjoilla kun teidän pojat.. Parsakaalit syötin aikaisemmin omaltakin lautaseltani *nolo* pojalle, kun niitä innolla söi ja siinä silmä lepäsi. Samoin kaikki muut vihannekset, juurekset ja hedelmät on maistuneet ihan pienestä pitäen. Mutta nytpä vihannekset suurelta osin siirtyy lautasen reunalle :( Onneksi (kopkop) omena, viinirypäleet, kurkku, paprika, tomaatti ja porkkana vielä maistuvat. Banaanikin maistuu vielä, jos se laitetaan jugurttiin tai vauvamössönä jäätelön tai letun kaveriksi.. Pähkinöistä kelpaa Cashew ja valkosuklaajugurtilla kuorrutettuja syötäisiin vaikka kilo ;) Itse olen lapsuudessa elellyt eineslihamakaroonilaatikon ja lihapiirakoiden voimin, joten olen ihan tietoisesti yrittänyt syöttää lapselle kaikkea. Mutta ihan liikaa sokeria, rasvaa ja lihaa meillä kyllä syödään :/

Unknown kirjoitti...

Suklaa ja punaviini on ollut mun kestosuosikkeja noista terveellisistä ruuista.. ai niin joo, tumma suklaa..se on välillä unohtunut :)
Mä jätin itse reilu vuosi sitten perunan, riisin ja pastan pois ja sitä kautta olen alkanut syödä niin paljon enemmän kasviksia. Salaatista olen aina tykännyt. Perunan tilalla käytän lanttua ja kukkakaalistahan saa loistavan muussi.
Lapset on vaan niin tarkkoja, että tunnistaa heti uudet maut ja varsinkin kun on kyse kasviksista.. hih. Uskoisin näin, vaikkei omia lapsia olekaan.
Tsemppiä ruokaremonttiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä te nuoriso olette kadehdittavan tunnollisia kaikessa, ruokanakin vain kaikkea terveellistä! Itse syön surutta mitä työpaikkaruokailu tarjoaa ja oletan ammatti-ihmisten tarjoavan kunnollista.
Syöville olen kai altistanut itseni nuoruuden e-pillereillä ja vanhuuden estrogeenikorvauksella, sekä laiskalla lapsenteolla, tai ties millä.
Hupaisia muistoja on täälläkin siitä, miten lasta yritti ruokkia terveellisesti; esim. siivilöityä kaalikeittoa tuttipullosta! Ei kelvannut!
Kivaa ja tervettä kevättä kaikille!

Millimari kirjoitti...

Jauheliha-parsakaalipaistos kevyellä juustokuorrutuksella on meillä suosittu. Paistokseen voi lisätä vaikka muna-maidon, jos siltä tuntuu.

betty kirjoitti...

Täälläkin yritetty muuttaa ruokavaliota parempaan suuntaan, jotkut ovat pysyneet mukana, jotkut tippuneet pois. Siemensekoitusta en kauan muistanut syödä, samoin pähkinät aina välillä unohtuu. Mutta töissä yritän valita lautaselleni juuri syöväntorjujat, jos vaan on tarjolla. Ja kurkumaa ollaan opeteltu käyttämään, laitetaan nykyisin aika moneen ruokaan. Ja parasta on kuten näemmä monella muullakin: tumma suklaa ja punaviini : )

Nina kirjoitti...

nyt täytyy tunnustaa täällä, jotta mitenkään en ole ruokailujani muutellut dg:n myötä:) enkä siitä jaksa edes ressiä ottaa:) nautin hyvästä ruoasta, tosin meillä se ilmeisemmin kohtuu normia ja suositusten mukaista ainakin pääsääntöisesti on. Mutta mitään muuta "terveysvaikutteista" en ole elämääni ravitsemuspuolella lisäillyt kuin lasin punaviiniä sillon tällön;)...heh..sekin kyllä saattoi tulla "listalle" iän tuoman viisauden myötä ennemmin kun tämän syövän:)

tiina kirjoitti...

Lapsiperheen ruokailu on sellaista kompromissitaiteilua. Löytävät sipulit ja sienet ruuasta vaikka hakkelisin ne atomeiksi.. Geenimutaation takia kannan huolta lapsista ehkä tavallista enemmän, pidän aika ajoin palopuheita sipseistä ym herkuista, ja isot osaavat katsoa jo pakettien kyljestä E-"vitamiinit". E621 olen yrittänyt laittaa pannaan kokonaan, mutta tuota natriumglutamaattia tuntuu olevan kaikessa. Parsasta onneksi tykkäävät lapsetkin, kunhan siihen lisää sopivasti suolaa ja voita:)

Sinnikkyyttä kotikokille!

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

"Tuota natriumglutamaattia tuntuu olevan kaikessa" - totta :( Ja myös keinotekoisia makeutusaineita löytyy ihan lasten jugurteista, mehukeitoista ja mehuista :/ Niitä myös yritämme vältellä. Meillä ei parsaa syö kukaan, mutta ne sienet, joita pojalle on tarjottu, kelpaavat yllättäen hyvin - kanttarelli ja herkkusieni :) Poitsu jopa tilaa herkkusieniä pitsaansa. Ja kala maistuu pojalle. Että onhan vielä niitä hyviäkin asioita siinä ruokavaliossa onneksi :)

Tilu kirjoitti...

Mukavaa keskustelua virisi tästä ruoka-asiasta, kiitos teille : )

Välillä tuntee niin turhauttavaa voimattomuutta, kun paasaa pojille kasviksien puolesta ja mässyruuan huonoudesta, eikä yleisö ole kovinkaan vastaanottavaista.