lauantai 6. maaliskuuta 2010

Aurinkoista lauantaita

Ihana ilma, aurinko sulattaa lumimassoja, lämmittää kasvoja ja linnut laulaa.
Aurinko houkuttelee kävelylenkeille ja istuskelemaan pihalle viltteihin kääriytyneenä. Molempia olen tänään tehnyt.
Olotila alkaa normalisoitumaan ja energiataso alkaa pikkuhiljaa  lisääntyä. Suussa kitalaki tuntuu piskuisen karhealta ja huulet kuivuu, mutta muuten alkaa jo sivuoireet olla taakse jätettyä elämää. Suurin riesa on tiputuskäden suonet, jotka edelleenkin punoittavat ja kiristävät kipeästi.
Kuten kuvasta näkyy suonet näkyvät ihon läpi ja tunnusteltaessa tuntuvat kireinä. Tämäkin suoni, mihin viimeksi sytot tiputeltiin taitaa olla entinen. Onneksi toimivia suonia ei toivon mukaan vähään aikaan tarvita.

Tänään paikallislehdessä uutisoitiin, että syöpäsairaiden hoitoonpääsy on kovin eriarvoista Suomessa riippuen missä päin maata asustelee. Jossain voi kestää kuukausia diagnoosin saamisesta ennen kuin hoito pääsee alkuun. Saatan kuvitella, miten stressaavaa aikaa nuo odotuspäivät ovat, kun ei tiedä muuta kuin, että syöpä on, muttei jatkosta mitään.
Meillä täällä Turussa ei sentään tässä sairaudessa tarvinnut turhan pitkään odotella, vaan kutsukirje sairaalaan tuli viikossa diagnoosin varmistumisesta. Se tieto, että pääsee hoitoon oli heti helpottava ja auttoi selviytymään alkutäräyksestä.

Mukavaa lauantaiehtoota teille!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aurinkoista lauantaita ja viikonloppua sinulle myös!

tiina kirjoitti...

Sama artikkeli pisti silmään meidän maakuntalehdessä. Se, mikä uutisessa oli hyvää, oli se, että epäkohtaan ollaan puuttumassa ja yhtenäisiä aikarajoja luomassa. Omalla kohdalla kaikki on tapahtunut niin uskomattoman jouhevasti ja viivyttelemättä, että voi olla vain kiitollinen. Vaikka uutisessa mainittiin muutaman viikon viive "turvalliseksi", ei se siltä tunnu, jos patti kasvaa käsissä tai tilannetta ei kestä psyykkisesti.

Täällä pohjoisessa aurinko paistaa upeasti, mutta sen lämmittämisen kanssa on vielä niin ja näin. Mutta tänään näin ensimmäisen kerran veden tippasevan räystäältä. Kyllä se kevät sieltä tulee, ihanaa!
Mukavaa naistenpäivää!

Unknown kirjoitti...

Minä täällä tukka putkella yritän käydä kuulumisia lukemassa... nyt meni hieman myöhäiseksi. Tuo työn alkaminen laittaa päivät ihan sekaisin.. häiritsee harrastuksia ja blogilandiassa vierailua hirmuisesti.
Kivaa viikkoa!

Unknown kirjoitti...

Minä täällä tukka putkella yritän käydä kuulumisia lukemassa... nyt meni hieman myöhäiseksi. Tuo työn alkaminen laittaa päivät ihan sekaisin.. häiritsee harrastuksia ja blogilandiassa vierailua hirmuisesti.
Kivaa viikkoa!

Kitsune kirjoitti...

Hyvä että vointi kohenee, hurjan näköiset kyllä nuo tiputussuonet. Montako kertaa sait sytoja..? (niin kuin huomaat en ole blogiasi vielä alusta loppuun saanut luettua vaan hyppäsin matkan varrelta mukaan)