sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Sunnuntain sepustuksia

Pälvitilanne tänään.

Olipa hauska lukea sanailuanne viimepostauksen kommenttiloorassa. Kiitos päivän piristysannoksesta!

Ikkunanpesu-urakka lähenee loppuaan. Enään kaksi ikkunaa odottelee pesua. Tänään on pakkasta, joten voin hyvällä syyllä jättää ne odottelemaan parempia kelejä. Siivoilun sijaan aloin seikkailemaan blogimaailmassa, nyt kun talokin on aivan hiljainen. Esikoinen on kaverilla viikonloppukylässä, mies geokätköilemässä, kaksoset kavereilla ja Aino-koirakin vetelee sikeitä. Tämä surffailu on kylläkin sellainen harrastus, että koneella hupsahtaa helposti tunti jos toinenkin, mutta blogeista saa paljon iloa, inspiraatioita ja ajattelemisen aihettakin.

Huomenna minulla on ensimmäinen käynti sädehoitopoliklinikalla. Ohjelmassa on lääkärin vastaanotto, tietokonetomografiakuvaus ja säteilytyksen kohdepisteiden tatuointi iholle. Tuo tuleva sädehoitojakso ei hermostuta ollenkaan. Oletan, että se on helppo jakso sytostaattihoidon jälkeen, vaikka ennakkoon saamassani potilasohjeessa lueteltiinkin muutamia sivuvaikutuksia, joita sädetys voi aiheuttaa esim. väsymystä, nielemisvaikeuksia, ihon punotusta, kuumotusta ja turvotusta. Nuo ei kuulosta ollenkaan pahoilta vaivoilta, joten reippain mielin olen menossa huomiseen vastaanottoon.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ole huoletta sen sädetyksen kanssa. Oireet tietty vaihtelee, kun on erilaisia ihoja, mutta itselläni punoitus oli runsasta vasta ihan 25 kerran loppumetreillä. Työläintä oli jokapäiväinen ravaaminen sädiksellä töiden jälkeen, mikä ei tuntunut loppuvan koskaan. Mutta loppuihan se, ja sitten olikin kumma olo, kun pääsi taas itse päättämään ajankäytöstään. Se on hieman herkkä hetki, kun on ehtinyt tottua syöpäaikatauluun ja sitten sitä ei enää olekaan.
Hyvää tatuointipäivää!

Tilu kirjoitti...

Kiitos RK, Tatuointikuviot taitavat olla ennalta määrättyjä, jottei toivomuksia voi esittää. Oishan sellainen perinteinen sydän-risti-ankkuri komia poistetun rinnan päällä ;-D

Kitsune kirjoitti...

Kiva seurata kevään etenemistä pihallanne. Omasta ikkunasta näkyy vielä pelkkää lunta, mutta noita kuvia katsellessa uskoo että kevätkin tulee.

Unknown kirjoitti...

Tilu!
Minä tuon mielelläni meidän pihalta ison kasan lunta teille... Yritin tänään katsoa, josko meillä näkyisi edes pikkaisen maata lumen alta.. ei näkynyt! Höh!
Teillä näyttää olevan aikas suojaista, kun on noin paljon puitakin ja rinnettä.

Kivaa viikkoa