tiistai 16. helmikuuta 2010

Ylämäki, alamäki

Tähän olotilojen kumparelaskuun alkaa tottumaan juuri ennen loppusuoraa.
Nyt on taas energisempi olo ja jaksaa vähän touhuilla. Lisääntyvä valo nostaa ilkeästi esille pölyiset pinnat, sameat ikkunat ja sadat tahmatassujen jäljet ovissa ja pielissä. Näiden näkymien poistoon pitää pikkuhiljaa ryhtyä, jäihän joulusiivouskin tänä vuonna melko suppeaksi. Nyt on vielä saunarempan jäljiltä remonttipölyä koko alakerta täysi. Minulla onkin runsas viikko aikaa touhuilla ennen sitä viimeistä sytotiputusta. Kaappien tyhjennysprojekti turhasta täytteestä jatkuu myös edelleen. Kirpparipaikkaa olen täytellyt jo monta viikkoa ja edelleenkin odottamassa on pino poikien pieneksijääneitä kesävaatteita ja sisustustavaraa.

Kaappeja tonkiessa olen löytänyt läjän unohduksiin jääneitä keskeneräisiä käsitöitäkin. Nyt niitä siirtelen pinosta toiseen ja puntaroin heitänkö roskiin vai saanko ne joskus tehdyksi valmiiksi saakka. Toisaalta surettaa niihin jo käytetty aika, joten olisi työvoitto saattaa ne valmiiksi. Muistan, että joskus järjestettiin näyttelykin, johon ihmisiltä kerättiin keskeneräisiä käsitöitä, nyt olisi täällä "taidetta" tarjolla.

Vielä edessä odottaa vaatekaappien inventaario. Ehkä nyt raaskisin laittaa jo keräykseen ne kaikki laihtumista odottavat vetimet. En  nyt tarkoita näitä sairauden aikana kertyneitä kiloja, vaan jo aiemmin pieneksi jääneitä vaatteita. Kaapissa roikkuu esim. liuta ehkä kerran käytettyjä juhlapukujakin, joiden kohtaloa usein olen puntaroinut, mutta ovat silti jääneet kaapintäytteeksi. Esim. joskus Thaimaassa teetetty silkkinen jakkupuku ei enää mahdu päälle, eikä ole oikein muodikaskaan, mutta silti se vaan nököttää henkarissaan, en vain ole raaskinut heittää sitä pois. Pitäisi palkata joku ulkopuolinen tyhjentämään kaappeja, tällöin jäljelle jäisi vain käyttökelpoiset ja tunnesyistä säilytetyt saisivat kyytiä.

Hyvää laskiaistiistaita !

4 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Samoissa puuhissa ollaan.. aurinko on ihana mutta armoton vieras. Ja se vaatekaapin tyhjennys, auts. Siellä roikkuu vielä ylioppilasmekkokin:) JA ne keskeneräiset käsityötkin osui ja upposi. Taannoin viitsin sen verran, että otin sentään puikot pois niistä, ovat hyötykäytössä muualla.

Kiva että olet jaksanut jo puuhastella! Tahmatassujälkien ärsyttäminen on selvä merkki paremmasta voinnista. Hyvää laskiasitiistaita, pitkiä villoja ja herkullisia pullia!

Leen@ kirjoitti...

Minustakin puuhastelusi kuulostaa siltä että pirteyttä on ilmassa! Vaatekaappini ovat minullakin nyt olleet koko vuoden koskematta, ei kun yhden hätäisen siivouksen tein siihen eniten käytettyyn. Minulla on ihan sama vaikeus heittää pois nostagisia vaatteita.
Laskiaistiistaita!

Anonyymi kirjoitti...

Helmikuussa sen aina huomaa, ikkunat on likaiset, pöly leijuu auringon valokiilassa ja kukillekin pitäisi tehdä jotakin. Niille, jotka ovat vielä elossa. On tullut siivottua nurkat pyöreäksi pimeään aikaan. Ja vastahan me jouluna siivottiin. Onneksi siitä samasta auringosta saa virtaa siivoamiseenkin. Mutta onks pakko, jos ei taho. Tai ei jaksa. Hyvää laskiasta! rk

Unknown kirjoitti...

Meille ei tällä kertaa onneksi sanottuna ole aurinko näyttäytynyt... Sen takia onneksi, että mä en kestäis nähdä sitä "oikeaa sotkua", jonka aurinko paljastais. Kevättä odotan kyllä jo täysin rinnoin, jotta saa laittaa yrtit kasvamaan ikkunalle ja se aurinko... on se vaan niin ihana vaikkakin näyttää totuuden :)
Ihana kun olet pirtsakampi!! Ja kaikki vatsurit ja kaikki selättänyt!