torstai 28. tammikuuta 2010

Takaisku

Pah, tänään en saanut suunniteltua sytotiputusta. Aamuisessa verikokeessa B-Neut-arvo oli edelleenkin pudonnut 0,65:een (viitearvo 1,5-6,7). Hoitoa lykättiin viikolla ja arvojen parantamiseksi pitää minun itse pistellä päivittäin Neupogen-injektioita vatsanahkaan. Troppi kuulemma stimuloi luuydintä tuottamaan lisää valkosoluja ja sen seurauksena on odotettavissa luusärkyä pitkissä luissa, ristiselässä ja rintalastassa.

Seuraavien kahden sytohoidon jälkeen pitää pistää vielä Neulasta-injektiota. On kuulemma vastaavaa kuin tämä nyt pisteltävä Neupogen, mutta sen verran tujumpaa, että sitä riittää yksi pistos/ sytotiputus ja voi aiheuttaa kovempia luusärkyjä  : $

Lääkäri oli vaihtunut viime käynniltä, mutta mukavalta naiselta tämä Outi Paijakin tuntui. Hän on syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri, joten osasi kertoa hyvin tulevasta sädehoidostakin.

Nyt pitää vain odotella ja antaa valkosolujen lisääntyä.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

No voi pöhköyden pöhköys! Ja kaupan päälle vielä kaikkia särkyjä ja piikittelyä. Tyhmyys sentään.
Pidän peukkuja pystyssä ja toivon, ettei olo käy ihan sietämättömäksi. Loppusuoralla olet kuitenkin näitten myrkkyjen kanssa :)
Oottelekin sitten rauhassa!!

Anonyymi kirjoitti...

Harmin paikka. Voisiko sen harmituksen mitenkään kääntää niin päin, että tuli yksi "hyvän olon viikko" lisää hoitojen välissä?

tiina kirjoitti...

Hyvät tropit olet saanut, niillä lähtee veriarvot takuuvarmasti nousuun. Vanhempi hoitaja kertoi joskus sairaalassa (kun omat neutrofiilit olivat 1,3 ja sain sen vuoksi alemman annoksen sytoa), että pari vuosikymmentä sitten annettiin potilaille ohjeeksi syödä tuorekurkkua kuorineen. Kuoren alla olisi jotakin superainetta, joka luontaisesti nostaisi veriarvoja. Söinkin sitten lopputalven kurkkuja aivan himona:) Auttoivat tai ei, nuo sinun pistoksesi ovat ainakin täsmälääkettä tähän vaivaan eivätkä mikään uskon asia.

Toisaalta, kun sytot ovat vaikuttaneet verenkuvaankin noin paljon, ovat ne tehneet päätehtävänsäkin eli tuhonneet mahdollisia yksittäisiä syöpäsoluja.

Leppoisaa ja hyvävointista "lisä"viikkoa sinulle!