perjantai 29. tammikuuta 2010

Kalliit lääkkeet

Kyllä nyt saa olla onnellinen, että meillä Suomessa on olemassa yhteiskunnan tukema terveydenhoito. Nuo viime postauksessani mainitsemani lääkeinjektiot olisivat maksaneet 1828,88 euroa ilman Kelakorvausta! Nyt erityiskorvattavina lääkkeinä niiden omavastuuksi jäi 6 euroa. Ilman tuota Kelakorvausta nuo lääkkeet jäisivät varmastikin monelta lunastamatta sen verran hintavia ovat.

Tehoa aineissa kuitenkin tuntuu olevan. Ne aiheuttavat melko pian pistoksen jälkeen ilkeää ristiselkäsärkyä, mutta tuumailin, että siellähän ne valkosolut pitävät erotiikkajuhlia ja toivon mukaan lisääntyvät tuottoisasti. Sen verran kovaa ristiselkä kuitenkin juimi, että särkylääkken turvin menin illalla pötkölleen.
Aamulla särky oli poissa, mutta nyt särkee taas iltapäivän pistoksen jäljiltä. Täytyypä käydä raottamassa Burana purnukkaa ja siirtyä sohvalle virittäytymään Neiti Marplen murhatutkimusten tunnelmaan.

3 kommenttia:

Leen@ kirjoitti...

Olet sinä aika sissi kun itse ne vielä pistelet. Vaikka jouduin minäkin napapiikkejä pistelemään leikkausta ennen ja jälkeen, en siihen touhuun tykästynyt. Ja nyt kun sain epoja hemoglobiinia nostamaan, olen käynyt terveydenhoitajalla piikittettävänä. Siksikin, kun yksi epopiikki maksaa myös yli tuhat euroa. Vasta tämän syövän kanssa oeln törmännyt tähän miten kalliita lääkkeitä oikeasti voi olla, tajuttomia summia. Samaa mieltä olen terveydenhoidostamme.

tiina kirjoitti...

Joskus surffailin sytostaattien hintoja, sadoissa euroissa nekin. Kyllä se vaan on onni ollut syntyä Suomeen. Veroni maksan nykyään iloiten:)
Hyvä että lääkkeesi toimivat niin kuin niiden on luvattukin toimivan.. marplen seurassa minäkin olen buranaa nappaillut, mutta meinasin siirtyä jo miedompiin troppeihin.

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttynyt täälläkin syöpälääkkeiden hinnoista, niinkuin niiden vaikutuksistakin. Kovia joutuu syöpään sairastunut kokemaan ja omat, todelliset valinnat taudin kanssa ovat vähissä. Koeta nyt vielä jaksaa nämä viimeiset hoidot, väsymykset ja pettymyksetkin, kyllä se sitten helpottaa. Ihan varmasti.