maanantai 28. joulukuuta 2009

Vuoden viimeiset päivät


 Joulu meni mukavasti, rauhoituttiin ja levättiin koko perhe ilman hössötystä ja hoppua. Jouluruokia oli kerrankin sopivasti, kinkkukin on jo melkein kaluttu. Pieniä makuvirheitä nuo sytot aiheuttivat, ei kaikki jouluruuat maistuneet ihan oikeilta, mutta kovasti paljon on syöty kuitenkin.Vaikka joulu onkin odotettu ja mieluisa juhla tässä kesken pimeän vuodenajan, tuntuu silti mukavalta kun pikkuhiljaa elämä palaa arkisiin rytmeihin.
Tästäkin pimeästä ajasta taas vaan selviydyttiin. Nythän alkaa päivä pidetä, aurinko näyttäytyy entistä useammin, pidempään ja lämpimämpänä. Mennään kohti kevättä, ihanaa.

 Kun siirtelin vanhasta kalenterista tärkeät tapahtumat ja syntymäpäivät uuden kalenterin puhtaille sivuille tuli jokavuotinen hämmästys, miten nopeasti aika onkaan kulunut. Miten tuoreena mielessä ovatkaan sairastumisen alkuvaiheen tutkimukset, leikkaukset ja ajatusten mylläkkä ja siitäkin on jo monta kuukautta.
Noiden viikkojen kalenterisivut olivatkin täynnä lääkäri-, laboratorio- ja röntgenaikoja. Toivottavasti uudesta kalenterista tulee noiden merkintöjen osalta tyhjempi. Menisi tämä viheliäinen tauti ohi näillä hoidoilla, pysyisi ikuisesti poissa. Alkaisi taas normaali elämä.

Yleensä en ole tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia, mutta jos nyt tulevana vuonna pyrkisin elämään entistäkin terveemmin. Liikuntaa voi aina lisätä ja ruokavaliota muuttaa parempaan, vaikka olen ennenkin liikkunut ja syönyt suht terveellisesti parantamisen varaakin on.

Mukavaa vuodenvaihdetta teille!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Eli siis Parempaa Uutta Vuotta tasapuolisesti kaikille. Meille ehkä hiukan parempaa, kuin edellinen :)
Mulla olis tuota kinkkua vielä... voisinko laittaa vaikka postilla tulemaan?!

Leen@ kirjoitti...

Joo, kyllä jää tämä vuosi kalenterissa ja muistoissa tosi merkittäväksi - aivan toisenlaiseksi kuin vuoden alussa kuvitteli. Nyt voi vain toivoa ettei tuleva vuosi enää olekaan niin draamaa täynnä.

Makuvirheitä oli minullakin, harmillisimmin glögissä, ei vain entinen suosikkijuoma maistunut. Kalat sai jäädä, samoin kinkkua vain vähän. Suklaatkin tökkivät - selvä vakavan sairauden merkki.

Loppuvuoden rauhaa!

Anonyymi kirjoitti...

Nopeasti vuosi kuluu. Viime vuonna sädehoidon kautta uutta vuotta juhlistamaan, ja lopuksi vielä Senaatintorille. Oli tarvetta näyttää, että kyllä tässä jaksetaan. Nyt saa määrätä menemiset itse, joten saa vaikka olla vaan. Hyvää - parempaa - parhainta uutta vuotta teille, meille, kaikille! Ja rantalookkia tavoittelemaan, vai miten se nyt joka vuosi naisten lehtien mukaan meneekään. Hiihtämällä vaikka.

tiina kirjoitti...

Samat puuhat täällä.. synttärimerkintöihin pitää muistaa laittaa yksi vuosi lisää. Outoa, että kaikki muut vanhenevat!
Hyvä uudenvuodenlupaus sinulla! Terveyttä, onnea ja iloa tulevalle vuodelle!