tiistai 22. joulukuuta 2009

Hyvää joulua kaikille


Täs teil jouluevankeljumi turu murttel

Sihe aikka kävi simmottiski, et keisari Aukustus käski panna koko valtakunnas toime verotukse. See ol ensimmäine kert ja tapahtus sillon ku Quirinius ol seeffinä Syyrias. Kaik meniväkki sit panema nimeäs verolistoihi, jokane oman kaupunkisses.

Nii Joosef lähti kans Kalileast, Nasaretin kaupunkist ja meni verottamisen tähre Juureasse, Daavirin kaupunkki, Peetlehemisse, ku hän kerra kuulus Daaviri sukku. Hän lähti sinne yhres kihlatu morssiammes Marian kans ja see orotti. Ku hee olivas siäl, tuli Marial aika täytte ja hän synnytti poja, esikoises. Hän kapaloitti lapse ja tälläs seime, ku kortteris ei ollu heil tila.

Siäl ol paimeni vahtimas yäl laumatas. Yhtäkki heijä eressäs seisos Herra enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröitti heijät. Hee rupes pelkkämä, mut enkeli sanos heil:
"Älkkä pojap peljäkkä! Mää ilmotan teil ilose uutise, tosi suure ilon koko kansal. Tänäpän teil o Daavirin kaupunkis syntyny Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämmöne on teil merkki: tee löyrätte lapse, ketä makka kapaloissas seimes."

Ja siin samas ol enkeli ympäril suur taivalline sotajoukko, ku ylisti Jumala ja sanos:
"Jumalan on kunnia korkeuksis, maan pääl rauha ihmisil, ketä hän rakasta."

Ku enkelit ol menny takasin taivasse, paimenet sanosiva toisilles: "Nyt Peetlehemisse! Siäl mee nährä, mitä on tapahtunu, minkä Herra meil ilmotti."

Hee lähtiväk kiiruste ja löysivä Maria, Joosefi ja lapse, ketä makas seimes. Ku hee sen näkivä, hee kertosiva, mitä heil oli lapsest sanottu. Kaik ku kuuliva paimenitte sanat, olivak ku puul päähä lyätyi.

Mut Maria pani syrämesses piilo ihan kaik, mitä oli tapahtunu ja tuteras sitä. Paimenet menivät takasi ja kiittivä ja ylistivä Jumala siit, mitä olivak kuullu ja nähny. Kaik ol juur niin ko heil oli sanottu.
-ooo-

Näillä sanoilla haluan toivottaa sinulle oikein rauhallista joulunaikaa ja entistä parempaa uuttavuotta 2010!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos "evankeljumista". Hyvää ja rauhallista joulua sinulle Tilu, perheellesi ja muille blogisi lukijoille! Tulikin sitten niin valkoinen joulu, ettei meinaa sekaan mahtua! T. rk

Leen@ kirjoitti...

Kiitos tästä jouluevankeliumista! Meikin riennämme sitten Tapaninpäivänä sinne Turkkusen suuntaan ukille, minäkin pitkästä aikaa. Mutta Paimion tontut saavat kyllä tulla meille uudeksi vuodeksi.

Joulukortteja ja tervehdyksiä tehdessä on ollut mielessä, että te blogiystävät, varsinkin kaikki syöpäsiskot, kyllä ansaitsisitte oikein isot joulumuistamiset! tsemppaus on ollut niin tarpeellista ja konkreettista, kiitos siis siitä.

Ja nyt toivottelen mahdollisimman hyvää ja rauhallista joulua, toivottavasti jouluherkuista joku maistuu ja läheisten seura ilahduttaa. Nautitaan kun saatiin tämä joulu!

Unknown kirjoitti...

Oikein ihanaa, rentouttavaa ja leppoisaa Joulua sinulle ja perheellesi Tilu!

tiina kirjoitti...

Hämärtyvänä joulupäivän iltana kävin lukemassa nuo vaikuttavat säkeet.. hymy karehtii suupielissä. Kiitos, tulipa kotoinen olo. Kemianope puhui juuri noin, ja moni muu lapsuuden tuttu ihminen siittä viärest.

Joulun ilo jatkukoon! Rauhaisia joulunpyhiä sinulle ja perheellesi!