lauantai 5. joulukuuta 2009

Leivontapäivä


Tänään meillä leivottiin. Pojat tekivät pipareita ja minä rahkarusinapullia. Kun pöydät ja tasot pullottivat leipomuksia, mies tuli kotiin kahden munkkipussin kanssa. Kyllä nyt  huusollissa piisaa nisusta.
Täytyy pakastaa nuo omat pullani, ei niitä nyt pysty millään syömään tuoreeltaan.

Meillä käväisi parin päivän pakkaset, tänään taas on tihutellut vettä ja on kuraista. Plääh.
Olotila on ihan hyvä ja käsikin alkaa olla kivuton.
Semmoisia tänään.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rahkarusinapullat kuulostaa hyvältä! Kiva että jaksat leipoa. Miten niitä tehdään, tuleeko rahka siihen pullataikinaan? Ja mikähän olisi paras resepti oikein runsashedelmäiseen joulukakkuun?
Blogikuvasi inspiroi kyselemään!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Unknown kirjoitti...

Pullantuoksuista Itsenäisyyspäivää Tilu!!

Tilu kirjoitti...

RK:
Tehdään ihan normaali pullataikina ja niistä pyöritellään pikkupullia, joihin lasin pohjan avulla painellaan kuoppa rahkatäyettä varten.
Täyte: 1 1/2tlk rahkaa, 1 muna,1 valkuainen, 50g sulaa margariinia tai voita, 1 1/2 dl sokeria, 1/2 dl rusinoita, 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu, 1tl vaniliinisokeria, tilkka kermaa. Kaikki vain sekoitetaan yhteen ja lusikoidaan pullan keskelle koloon.
Pullan reunat voidellaan munalla ja kypsennetään 250 asteessa tai 220 asteessa, kunnes ovat ruskettuneet. Täyte on aika tuhti, mutta niiiin hyvää.
Hedelmäkakun ohje pitää kaivaa jostain reseptimapistani. Laitan sen myöhemmin. Leipomisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta Tilu! Hyvä on aina tuhtia! Ei kiirettä kakkuohjeella, paistoin jo yhdet tänään. Periaate näissä joulukakuissani on minimoida jauhojen määrä ja maksimoida pähkinä- ja hedelmämäärä. Onnistuu näppituntumalla, mutta kiva reseptikin kelpaisi.

Leen@ kirjoitti...

Herkulliselta kuulostaa, vaikka mitään leivonnaisen tuoksuja en juuri nyt itse haluaisikaan meille. Tuhti lääkkeeni tekee tepposia.

Minulla on sinulle jotain blogissani, käypä kurkkaamassa!