torstai 1. heinäkuuta 2010

Sairausloma jatkuu

Sairausloma jatkuu elokuun loppuun ja suunniteltu on, että syyskuun alusta aloitan työkokeilun 4:llä työtunnilla. Nyt on edessä parin kuukauden kunnonkohotus- ja ajatustentuuletusrupeama. Tämä jakso pitää ajatella hienona mahdollisuutena saada itsensä taas hyvään iskuun niin ruumiillisesti kuin henkisestikin. Lääkäri kopeloi kipeältä tuntuneen solisluun alueen, mutta ei myöskään löytänyt siltä mitään erikoista. Kehoitti seuraamaan tilannetta ja ottamaan rohkeasti yhteyttä TYKSiin jos vaiva jatkuu. Ei kuulemma saa liian kauaa odottaa tuollaisten tuntemuksien kanssa ennen kuin hakeutuu tutkimuksiin.

Eilen luin surukseni erään minua nelisen vuotta nuoremman rintasyöpäpotilaan kuolinilmoituksen. Hän ehti sairastaa runsaan vuoden. Aina nämä ikävät uutiset pysäyttävät muistamaan, että miten juonikas ja pirullinen vastustaja syöpä on. Mutta eihän sitä voi elää mikään synkkä peikko olkapäällä vaan ajatukset on suunnattava tulevaisuuteen ja iloittava,että ainakin nyt näyttää siltä, että tauti on voitettu. Elettävä mottona: The time is now.

Ihanat kesäpäivät ovat hellineet lomalaisia. On mukava kun ulkona pärjää hellevaatteissa myöhään iltaan. Tämän poikamaisen tukkamallin kanssa tuntuu sopivan urheilulliset ja rennot vaatteet. Kokeilin päälleni kukkamekkoja ja rimpsuja, mutta jotenkaan ne ei nyt näyttäneet hyviltä. Shortsit ja caprit tuntuivat sopivan, no niillä mennään tämä kesä. En ihmeemmin ole suojannut kaula-aluetta auringolta, en nyt kuitenkaan mitään auringonottoakaan ole harrastasnut, mutta ihan normaalisti sädetetyn puolen iho näyttää kestävän aurinkoa ja ruskettuu normaalisti. T-paitoja ja toppeja olen pitänyt pihatöissä ja kävelylenkeillä.

Kärhöt alottavat kukintaansa.
Huomenna on mukavaa ohjelmaa. Mennään katsomaan kesäteatteriin Westside storya ja sen jälkeen läheiseen ulkoilmaravintolaan illanviettoon. Kivaa vaihtelua ja mielenvirkistystä. Toivottavasti huomennakaan ei sada ja olisi lämmin ilta.

7 kommenttia:

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Hyvä, että saat keräillä voimia vielä :) Toivottavasti kesäteatterissa ei sada ainakaan. Kauniita ovat kärhöt.

Kitsune kirjoitti...

Hyvä ettei solisluun tietämiltä mitään epäilyttävää löytynyt. Ja saat vielä keräillä voimia töihinpaluuseen. Itseä on alkanut hiukan hirvittää, kaksi kuukautta sairaslomaa jäljellä riittää ehkä juuri ja juuri sädehoitojen loppuun.

betty kirjoitti...

Kyllä työelämä on sen verran hektistä, että tuollainen iskuun laitto -aika on tosi hyvä juttu.
Ikävä tuo kanssasiskon poismeno, pistää mielen matalaksi ja saa miettimään kaikenlaista.

Mutta nyt ei murehdita, sinulla on tiedossa kiva viikonloppu, nauti siitä ja lämmöstä !

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla, että sinulla on kaikki hyvin ja saat reilusti toipumisaikaa ennen töihin paluuta. Syövän jälkeen sitä varmasti tarvitset. Nauti lomasta, kesästä, kesäteatterista ja elämästä!

Suru on osa tätä foorumia, sille emme voi mitään, mutta onneksi on paljon iloa kuitenkin.

Voi hyvin!

Taija kirjoitti...

Miten nämä sairausloma-ajat voivatkaan vaihdella.Itselläni yli 10 v sitten oli rintasyöpä ja sain kaikki mahdolliset myrkyt .Nyt se taas tuli ja molemmat rinnat poistettiin.Sytostaattien jälkeen minun pitäisi olla täydessä työkunnossa heti viimeisen myrkyn jälkeen keskellä talvea .Miten te muut uusinnasta olette selvinneet ,ja perheenne ?

Taija kirjoitti...

Miten nämä sairausloma-ajat voivatkaan vaihdella.Itselläni yli 10 v sitten oli rintasyöpä ja sain kaikki mahdolliset myrkyt .Nyt se taas tuli ja molemmat rinnat poistettiin.Sytostaattien jälkeen minun pitäisi olla täydessä työkunnossa heti viimeisen myrkyn jälkeen keskellä talvea .Miten te muut uusinnasta olette selvinneet ,ja perheenne ?

Tilu kirjoitti...

TYKSin lääkäri kirjoittikin sairauslomaa vain kaksi viikkoa säteiden loppumisen jälkeen, mutta onnekseni minulla on ihana työterveyslääkäri, joka ymmärtää, että tämmöisen mankelin jälkeen pitää saada elpyä rauhassa, ennen kuin palaa töihin.
On kuulemma melko yleistä, että jos kesken toipumisen palaa liian nopeasti töihin, ei siellä kuitenkaan jaksa, vaan erinäisiä vaivojen vuoksi sairauslomalle pitää jäädä sitten myöhemmin.

Taija, voihan kurjuus, että noinkin monen vuoden jälkeen syöpä on palannut. Voimia sinulle.

Eilinen ilta oli todella onnistunut.
Ilma oli lämmin ja tarjoilut olivat runsaat. Virkisti kovasti päästä vähän tuulettumaan.