maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannuksen jälkeistä elämää

Keskikesän juhlat on juhlittu ja kimpsut raahattu takaisin kaupunkiin. Tässä nykyinen hiuskasvustoni, olen tuo kuvan taaimmainen blondi ; D. Säät suosivat meitä yöttömän yön kuhkaajia, vaikka tuuli olikin välillä kova, niin lämmintä piisasi silti.
Itse olin vähän vaivainen ja olen sitä edelleen. Tuon Tanskan reissun jälkeen kitkin kukkamaat ja siitähän tulikin krämppää. Oikeassa kädessä tuntuu tenniskyynärpään vaivat ja vasemmassa kädessä solisluun ympäristö tuntuu jomottelevan. Tuo tenniskyynärpään vaiva on selvää seurausta kitkemisestä, mutta tuon leikatun puolen solisluuvaiva vähän laittoi miettimään, että mikähän siellä antaa tuntemuksia. Pitää seurata tilannetta. Lisäksi erehdyin syömään iltamyöhäisellä grillimakkaraa ja sekös närästi ja muljutteli vatsassa pitäen hereillä pitkin yötä. Nukkuminen ei muutoinkaan edelleenkään suju kuin pätkissä hikoilupuuskien ja muiden heräilyjen vuoksi, niin tämä makkaran aiheuttama vaiva tuntui jo liialliselta. Tästä lähin pitää muistaa vältellä moista iltapalaa.

Aamun lehti oli täynnä alennusmyynti-ilmoituksia, mutta jotenkaan ei yhtään tullut sellainen olo, että haluttaisi lähteä kauppoja kiertelemään. Minä, kun olen ennen ollut intohimoinen ale-shoppailija ja hullujen päivien kiertäjä, tämä tuntuu kummalliselta mielialata. Ehkä tuo keväinen päätökseni turhien vermeiden ja tavaroiden ostelu ja keräily pitää edelleen ja päätös on vahvassa tunnossa tehty.

Huomenna on taas aika työterveyslääkärille ja ratkeaa vieläkö saan jatkaa toipumista sairausloman merkeissä.

9 kommenttia:

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Taas on hieno kuva :)

"Nukkuminen ei muutoinkaan edelleenkään suju kuin pätkissä hikoilupuuskien ja muiden heräilyjen vuoksi" - sama täällä ja nyt kun on mukaan tullut flunssaoireet (kurkkukipu, palelu/lämpöily), niin ei ole aamulla juuri piristynyt, vaikka on mennyt nukkumaan ennen yhdeksää.. Kaksi tuntia olin hereillä ja sitten nukahdin kahdeksi tunniksi...

tiina kirjoitti...

Siinä oli juhannustunnelma kauniissa kuvassa!

Nukkumisongelmat ovat tuttuja. Vaikka lämpimät päivät ovat ihania, niitä valitettavasti seuraa yleensä lämmin (ja uneton) yö. Parhaaksi lääkkeeksi olen todennut iltalenkin, hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa.

Suvea!

Tilu kirjoitti...

Pitäisiköhän jo huomenna pyytää lääkäriltä jotain unitippoja varmuuden vuoksi. Niitä voisi kokeilla jo vähän toimivatko ja tuleeko niistä kovin tokkuraiseksi. Luulenpa ettei näin rikkonaisilla yöunilla sairausloman päätyttyä töissä olla kovinkaan tehokasta työvoimaa.

Olisi se mahtavaa nukkua ihan koko yö putkeen kertaakaan heräämättä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin olisikin. Hoh-hoijaa. Tässä on nyt vaan sellainen ongelma, että unettomuuden aiheuttaja meillä jatkuu toistaiseksi ja "unitipat" on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön. Kinusin onkologiltani vaihdevuosi- ja uniongelmiin Yliopiston apteekin Ergotamin belladonnaa, mutta näppärä farmaseuttioppilas olikin kovasti huolissaan, kun "ei tuota ihmisille ole viimeaikoina enää määrätty ja tiedättehän, se saattaa aiheuttaa riippuvuutta"! No joo, tiesin, ostin purkit, kun ei paljon maksanutkaan ja kokeilin yhdellä(!) tabletilla. En tiedä olinko seuraavan päivän väsynyt lääkkeestä vai valvomisesta. Tiedoksesi nyt kuitenkin, että tämmöistä lääkettä on. Farmaseutit tekevät hyvää lääkeinfotyötä, mutta aina ei kannattaisi kaikkea kertoa. Ei ainakaan meille herkkäunisille.
Kiitos nätistä ja herkästä juhannuskuvasta. Tsemppiä huomiseen lääkärikäyntiin.

Unknown kirjoitti...

Mooooi Pitkätukka!
Ja hieno tukka onkin!!
Toivottavasti lääkäri antaa vielä toipumisaikaa, ettet lähde hötkyilemään töihin.
Nimimerkillä: kokemusta omaava pitkätukka :D

Kitsune kirjoitti...

Hieno tukka! Perästä tullaan, kasvaa se sänki jo täälläkin ihan kohisten.

Mainitsehan tuosta solisluun ympärystän kipuilusta lääkärille, jos sitä vaikka saataisiin tutkituksi ja saisit rauhan mielellesi. Kyllä se jotain hartiavaivaakin voisi olla. (Mutta omat soliskuopan imusolmukkeen tempaukset on vielä turhan tuoreessa muistissa...)

Olen ollut huomaavinani sytojen jälkeen että vatsa on entistä tarkempi siitä mitä, milloin ja miten paljon sinne kaadetaan.

Tilu kirjoitti...

Nyt hiusten kasvun näkee hyvin lisääntyvänä tyvikasvuna. Tukka on vieläkin hyvin helppohoitoinen, pese ja pidä. Se alkaa olla jo sen pituinen, ettei herätä kanssaihmisiltä kummastustakaan.

betty kirjoitti...

Hieno tuuhea tukka ! Mä käytin tosta vaiheesta, kun tukka rupesi näyttämään suht normaalilta, nimitystä harkitusti lyhyt : )
Ja nyt kun tukka kasvaa, niin ajoittain jopa kaipaan tuota helppohoitoisuutta, usko tai älä.

Rikkonaiset yöunet kuulostavat kyllä rasittavalta, toivotaanpa että ajan kanssa helpottaa kuitenkin.

Adelhaid kirjoitti...

Kiva on tukka sulla. Mä jo kampaajaani ja hyvää ystävääni hätistelin, että joko tehään jotain tälle 2 mm sängelle. Ainoa ehdotus oli, että blondataan. Ei pöllömmän näkönen tuollanen lyhyt blondi, jään miettimään.

Eiköhän sun oma arvio siitä oletko työkykyinen vaikuta aika paljon siihen jatketaanko sairauslomaa. Ei kannata liian pian ryntäillä, kyllä niitä töitä kerkeää paiskia vielä ihan riittävästi.