keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Vapaapäivä

Rinne tänään keittiön ikkunasta kuvattuna.

Tänään on sädehoitokoneen huoltopäivä, joten minullakin on vapaapäivä. Se tulee kyllä ihan tarpeeseen, sillä ilmakylvyistä ja ahkerasta rasvailusta huolimtta iho alkaa jo kärsiä säteistä. Rinnuksessa näkyy selkeäreunainen aristava punainen alue. Onneksi hoitokertoja on edessä enää 4 kpl! Tosi nopeasti tämä hoitojakso on hurahtanut ja ihan siedettävin sivuoirein. Välillä juodessa tuntuu kurkussa sellainen palantunne, joten saa niellä tarkasti, ettei juoma mene väärään kurkkuun ja joskus on tuntunut pientä kuvotuksen tunnetta ja huippausta, mutta hyvin vähän nuo elämistä haittaavat. Tuo ihon aristus vähäsen. Sairauslomalle tulee jatkoa, sehän olisi loppunut 14.5. mutta sädehoidon jälkeen saa automaattisesti ainakin kaksi viikkoa toipumislomaa.

Tilasin ensi viikoksi ajan työterveyslääkärillekin työkokeilun suunnitteluun. Täytyy vielä selvitellä miten kesälomat tulee pitää. Voiko työkokeilun välissä pitää kesälomaa vai tuleeko se viettää ennen kokeilun alkua sairausloman perään. Kyllä kesäloma olisi mukava viettää silloin kun muukin perhe on lomalla ja asustella pidempiä aikoja mökillä, mutta katsotaan mitä säädökset määräävät. Netistä en ole löytänyt sivustoa, jossa olisi käsitelty tätä lomailua työkokeilun aikana. Etsintä jatkuu.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kohta pääset tuulettamaan hoidon päättymistä! Se on kiva! Tuuletan sitten mukanasi. Palovammat paranevat "grillauksen" jälkeen nopeasti - onneksi.
On sinulla nyt nätti rinne siellä keittiön ikkunan takana. Malttaako noiden näkymien vierellä hellan ääressä puuhatakaan?

Kitsune kirjoitti...

Hienoa että sädehoitojakso on melkein lopussa ja hyvin olet sen jaksanut.

Toivottavasti onnistuisi lomien vietto muun perheen kanssa.

betty kirjoitti...

Voi miten vihreää sulla jo onkaan ! Unikkojako ovat ? Ja kiva pieni ukko istuksii myös sun pihalla näemmä !

Kun menin vuosi sitten töihin, tein lyhennettyä päivää aluksi, ja tuntimäärää nostettiin kuukausi kerrallaan, ja sen jälkeen pidin kesäloman heinäkuussa. Joten valitettavasti mäkään on törmännyt tuohon asiaan, että kesäloma on siinä välissä. Mutta toisaalta olisin saanut kesäloman jälkeen tarvittaessa taas tehdä lyhyempää päivää. Näin jälkikäteen ajatellen olisi vielä ollut tarpeen. Tee mahdollisimman pehmeä lasku, ei liian paljon liian pian, jos vaan on mahdollista !

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Rinne näyttää hyvältä ja hoidotkin on hyvällä mallilla :) Toivottavasti saat lomailla muun perheen kanssa!

Tilu kirjoitti...

Rinteessä kasvaa oransseja unikkoja, joiden lehdet tuntuvat kasvavan silmissä. Vaikka melkein keskustassa asustellaankin, tuossa rinteessä usein pötköttelee rusakoita, tepastelee fasaaneja, oravat kiipeilee puissa ja erilaisia pikkulintuja voi bongailla ikkunasta. Juoksipa siitä pari vuotta sitten paniikissa oleva nuori hirvikin.

Rauhallista työelämän alkua olen tosiaankin suunnitellut ja onneksi työpaikkani (Kela) on yleensä näissä asioissa melko joustava.