sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Nahanluonti

Vietimme pidennetyn viikonlopun mökillämme. Pojillakin oli perjantai vapaana koulusta, koska olivat tehneet sen sisään koulun 100-vuotisjuhlinnassa eräänä lauantaina. Mökki on aina ollut paikka, jossa olen saanut ajatukset järjestykseen ja jossa mieli lepää. Nyt siellä tulvahtivat mieleen viime vuoden loppukesä. Ensin mökkeilyä varjosti anopin sairastelu ja siellä ollessamme saimme puhelun hänen kuolemastaan. Samoin mökillä kesälomalla löysin patin rinnastani. Vaikka näitä vakavia asioita tulikin mieleen, sai siellä taas levättyäkin laineiden liplatusta kuunnellessa ja lintujen touhuja seuratessa,

Kotiin palatessa hämmästytti, mikä hirmuinen muutos luonnossa oli tapahtunut noiden muutamien päivien aikana, täällähän oli jo kesä. Tulppaanit kukkivat täysillä ja nurmikkokin oli kasvanut ihan leikkuukuntoon.
Lämmintä piisaa ja hikkee pukkaa. Tästä lämmöstä ei oikein tykkää tuo sädehoidon kärvistämä rinnukseni. Viimeyöllä nukuin tosi huonosti kun rintapieltä kutisi ja kirveli. Ilmeisesti olin sitä sen verran unissani rahnuttanut, että aamulla sain irroitella irtonaista ihoa. Liivejä ei voi pitää ollenkaan, ne hankaavat liiaksi ärtynyttä nahkaa. Lisäksi tämä lämpö lisää jo jonkin aikaa vaivannutta pyörryttämisen tunnetta. Sykettä en voi nostaa ollenkaan tai heti alkaa tuntua heikolta.

Työterveyslääkäri oli kanssani yhtä mieltä, ettei tämä TYKSistä saamani parin viikon loma riitä, vaan jatkoa varmastikin seuraa. Täytyy saada ensin koneisto kuntoon, ennen kun työnteosta tulee mitään. Menen hänen vastaanotolleen ennen tämän sairausloman loppua taas sopimaan jatkosta.

Lämmintä ilmaa on luvattu koko tulevalle viikolle. Toivottavasti tuo nahkani ei kovasti huonone lämmöstä ja hikoilusta, vaikka muutoin onkin mukavaa kun on kesäistä.

7 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Rasvaa nahkaan nyt urakalla:) Esim. "kevyempi" versio bepanthenista oivaa apua herkälle iholle silloin tällöin ja muussa välissä hyvin imeytyviä perusvoiteita, niitä missä ei mitään hajusteita yms.

Tuohon toiseen asiaan, uupeloon..sitä ei jaksa kuin ihmetellä kuinka "noin kevyen";) hoitojakson jälkeen olikin niin naatti. Oma pitkä saikkuni tuntui aluksi liiottelulta ja hivenen häpeillen selittelin kaikille, että kait se pitää pitää kun lääkäri sen alkujaan niin pitkäksi määräsi...sädejakson jälkeen tuntui kuin koko fysiikka olisi pitänyt laittaa kasaan pienistä legopalikoista, pala kerralla ja hyvin hitaasti. Keräile voimia, nauti kesän alusta ja kuuntele herkällä korvalla itseäsi, siitä se lähtee:) töihin ehtii myöhemminkin.

Anonyymi kirjoitti...

Nina sen sanoi. Harmi tuo palamisesi, ei minulla noin paha sentään ollut. Kevyt-Bepanthenia pitkän kaavan mukaan nyt. Ja niitä ilmavia vaatteita. Töitä voisit harkita syksymmällä, sitten kun säätkin huononee, eikä rintsikat hiosta!

Kitsune kirjoitti...

Kurjaa että lämpimät säät ovat noin alkaneet ihoa ärsyttää. :(

Hyvä tietää minunkin ja varautua, kun sädehoitojakso näillä näkymin sattuu sinne heinä-elokuulle.

Hyvä on että työterveyslääkäri on samaa mieltä kanssasi siitä että sairaslomaa tarvitset vielä, saat toivon mukaan hoitaa itsesi kuntoon ennen kuin tarvitsee töihin palata.

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Hyvä tosiaan, että työterveyslääkäri ei patistele töihin :) Ikävää on tuo palaminen, sen aiheuttama epämukavuus ja tarve suojautua auringolta ja kuumuudelta juuri nyt :/ Mutta luonto tosiaan heräsi muutamassa hellepäivässä kesään! Toivottavasti iho paranee pian.

betty kirjoitti...

Voi ihoparkaa, tosiaan sinulle eivät helteet ole nyt mitään herkkua. Onneksi säteet ovat kuitenkin lopussa, ja iho saa tästä lähin ruveta paranemaan, ihan pian.

Ja fiksu lääkäri sinulla, töihin ei ole mikään kiire ! Päinvastoin, nyt sitä rauhallista toipumista ja pientä kunnonkohotusta ihon päästyä parantumisen alkuun.

tiina kirjoitti...

Itselläni sädejakso loppui juuri näihin aikoihin vuosi sitten.. opettajalla sopivasti loman kynnyksellä. Ja se loma tuli kyllä oikeaan paikkaan: nuolin kesän haavojani ja suuntasin kohti tulevaa, elokuussa koin itseni työkykyiseksi ja -haluiseksi, riittävän rohkeaksikin töihin. Suosittelen lämpimästi tarpeeksi pitkää toipumisaikaa!

Ja lämpimästi on hyvä suositella, kun lämpömittari näyttää vielä näin puolilta öin lähes viittätoista astetta:) Ihana kesäyö!

p.s. bepanthen oli salainen aseeni. Ja huivit -ei tippaakaan aurinkoa sädealueelle!

Tilu kirjoitti...

Kiitos, rasvavinkeistä kaikille!