sunnuntai 19. syyskuuta 2010

RK:n haaste

RK on heittänyt haasteen. Tavoitteena on pudottaa 250g-500g viikossa pois elopainosta. Tämähän on hyvä tapa tsempata toisiamme, kun painonvartijatkin lopetettiin. Olen tehnyt ensimmäisen virallisen punnituksen tänään iltapäivällä. Punnitus on tehty ilman proteesia ja kamera kädessä. (Pitää muistaa ottaa kuvat aina samalla kameralla, noissa kun on aikamoinen painoero järjestelmäkamerassa ja pokkarissa. Nyt käytin järjestelmäkameraa, huh saan miinustaa puolisen kiloa pois)
Tavoitteeni olisi saavuttaa ihannepainoni 61 kg. Kääks on tuossa kiristämistä. Kumma, ettei parin viikon lisätyllä liikunnalla ole ollut mitään vaikutusta painoon. Nyt täytyy alkaa tarkkailemaan sitä mitä tuosta nenän alla olevasta aukosta työntää sisään, tri Kiminkistä lainatakseni.
Pellonpientareella blogissa on nyt hyvää luettavaa painonpudotuksen saloista.

Voi, se niin odottamani kurssitapaaminen peruuntui , koska sen järjestäjä oli saanut jonkin kuumepöpön ja oli jo ollut pari päivää kipeänä sängyn pohjalla. No, tapaaminen vain lykkääntyi, ei sentään peruuntunut kokonaan.

Kommenttilooraan voi ilmoittautua kevennyskisaan ja halutessaan ilmoittaa myös lähtö- ja tavoitepainon.
Te, joilla on hoidot kesken ette saa nyt miettiä mitään painonpudotuksia, vaan jos on tarvis, sen aika tulee sitten kun muut asiat on kunnossa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

KÄÄK! Mitä olen mennyt tekemään? Korjaus noihin grammoihin heti alkuun, ehdotin 25 - 500 g/vk.!
Mutta kiva kun tartuit aiheeseen, nyt en ainakaan voi perääntyä (hitto).
Minulle ei sovi kevennys, eikä ruokavalion muuttaminen, vaan ainoastaan ruokamäärien vähennys. Pienenevät annnokset, niinkuin Kitsukin kertoi, ja herkkupakettien, -levyjen ja -pussien muuttaminen kappaleiksi, paloiksi ja annoksiksi. Tyyliin: ennen 1 levy suklaata, nyt 1 pala suklaata. Uudelleenkoulutustarkoituksessa ajattelin hankkia levyn tummaa suklaata, josta saan yhden palan päivässä, ja senkin vasta klo 18.00 jälkeen! Kovapäiselle kova koulu.
Vanhassa mekaanisessa vaa'assani eivät grammat niin hyvin näy, mutta kyllä se totuuden kertoo, kerran viikossa, sunnuntaiaamuna punnittuna. Jos tästä läskiryhmä/timmitiimi muodostuu ja niin sovitaan, niin voin laittaa kilotkin näkyviin, niinkuin sinä jo reippaasti teitkin. Minulla olisi 10 - 15 kiloa pudotettavaa, joten ainakin tuolla 25 g viikkovauhdilla projektia piisaa!
Olisipas mukavaa, jos onnistuisi.

betty kirjoitti...

Mä oon mukana, hyvin varovaisesti mutta kuitenkin. Sannan blogissa jo kirjoitinkin, että uskaltaudun mukaan kiitos RK:n realistisen minimitavoitteen 25 g / vk : ) Toki vähän enemmän olisi parempi.

Tavoitepaino olisi 62, johon en tod.näk enää yllä, joten asetan tavoitteeksi 65 ja siinä pysymisen. Vielä pari vuotta sitten en kuvitellutkaan että voisin painaa yli 70 kg, mutta nyt on jo 71 kg, eli 6 kg pois niin oon tyytyväinen. Tsemppiä meille !

Anonyymi kirjoitti...

Voimmeko siis pitää blogiasi "kohtauspaikkana" painoprojektille? Voitaisiin sopia esim. kerran viikossa punnituksesta ja tietoa muutoksesta. Painoa ei tarvitsisi kertoa, jos ei halua. Olisi kiva kuitenkin tietää, miten aiotte homman hoitaa. Minulle taitaa sopia parhaiten yksinkertainen "juustohöylämalli".

olga kirjoitti...

Hieno juttu tuo porukassa painon pudottaminen. Tuliko airasloman aikana lisää kiloja vai onko entistä perua. Minulle näyttää herkkään paino lisääntyvän heti kun liikuntaa on vähemmän. Ruoka kun on hoidosita huolimatta ainakin vielä hyvin maistunut. Tsemppiä teille kaikille onnistuneeseen painonpudotukseen. :)

Kitsune kirjoitti...

Mukana tiimissä timmissä jahka täältä reissusta palaan, eli lokakuun alussa! Pari kiloa olen hoitojen päättymisen jälkeen pudottanut, mutta pelkään että ne tulevat nyt takaisin kun täällä istun täysihoidolla kirjastossa ja tietokoneen ääressä enkä juuri liikkumaan pääse. Tavoite on 57 kg, enemmänkin joutaa lähteä jos on lähteäkseen (ihanne olisi kai n. 52 kg, tällainen hukkapätkä kun olen).

betty kirjoitti...

Mietin tuota kohtauspaikka-asiaa, jos Tilu tykkäät että painonseurannat ja ruokavaliovinkit sekoittaa sun blogia, niin voithan perustaa rinnalle toisen ihan tätä varten ? Senhän voisi sitten tarvittaessa vaikka nakata avaruusromuksi kun ollaan niin laihoja että..... :)

Tilu kirjoitti...

Minulle sopii oikein hyvin, että päivitetään täällä painonpudotukset ja vinkit homman onnistumiseen.
Ei näitä tempauksia kannata hävittää, vaan jäävätpähän itselle ja muillekin muistoiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tännekin tämä:
Heitin hihasta luvut 25 - 500 g. Tänään töissä puhuttiin aiheesta ja kuulemma Sydänliiton suositus (tarkistetaan vielä) painonpudotukseen on max. 0,5 - 1 kg kuukaudessa, jos pysyviä tuloksia ja elämänmuutosta halutaan. No niitähän me tietysti halutaan, joten max 250 g viikko, ei enempää.
Kiusasin itseäni vielä painoindeksinkin katsomalla (niinkuin ei peili kertoisi)
ja en yhtään ilahtunut luvusta 27,5! Hitto.

Unknown kirjoitti...

Raskaamman sarjan osallistuja täällä kanssa heittää jotain kommenttia :) :)
Tilullakin on kyllä ihan neuvolaikäisen paino, että... Hih!

Mutta jokaisella on ne omat tavoitteet sekä tuskailut. Tämä onkin sellainen projekti, että yhdessä mennään hitaasti, mutta varmasti. Pääasia varmasti on, että olisi tyytyväinen omaan itseensä :)
..jos nainen nyt ikinä voi ollakaan. Samahan se on, onko se 30kg taikka 5kg, pudottaminen on aikas hankalaa.
Tsemppilöisiiiiiiiiii!!!!