perjantai 3. syyskuuta 2010

Eka työviikon puolikas takana

Melko turhaa oli jännittää etukäteen töihinpaluuta. Ihan mukavasti nämä kolme päivää hurahtivat ja työasiatkin palautuivat pikkuhiljaa mieleen. Olen supertyytyväinen kuitenkin, että työpäivä on lyhyt, neljä ja puoli tuntia. (Tuo puoli tuntia on ruoka-aikaa, mikä ei kuulu työaikaan.) Kyllä nuo lyhyetkin päivät ovat väsyttäneet sen verran, että kotiin päästyäni olen vedellyt pienet nokoset. Kiva oli taas nähdä työkavereita ja mikä parasta päästä valmiiseen pöytään syömään. Meillä on töissä oma keittiö, mikä tuottaa hirmuisen hyvät lounaat jopa itse leivotut leivät ja kaffepullat. Tänäänkin oli useampaa erillaista salaattia, savulohta ja jälkkäriksi jogurttimoussea mansikkakastikkeella, nam.

Kaksoset olivat viikon leirikoulussa ja kotiutuivat tänään. Nyt eteisessä odottaa täyteen ahdetut rinkat purkamista. Että inhoan matkavarusteiden purkua, varsinkin poikien, kun ei yhtään tiedä mitä kasseista löytyy. Tuleeko vastaan muovipussissa viikon muhineita märkiä sukkia, kourallinen multaa housuntaskuista tai märkiä uimahousuja mytättynä puhtaiden varavaatteiden joukkoon. Joskus vähän pelottaa tunkea kätensä rinkan uumeniin, kun ei tosiaankaan tiedä mitä käsiin osuu.  Mukava viikko heillä kuitenkin on kuulemma ollut. Kunnioitan syvästi noita opettajia, kun lähtevät luokkansa kanssa viikoksi leireilemään. Hirmuinen vastuu porukan hyvinvoinnista ja viihtymisestä painaa varmastikin hartioita.

Viikonloppu vietetäänkin poikien kanssa keskenämme, kun mies lähti jo aamulla saareen työmiehen kanssa jatkamaan mökin remppaa. Se onkin jännää nähdä miten on edistytty kun seuraavalla kerralla itse pääsen paikalle.
Huomenna lähden työporukan kanssa kulttuurimatkalle Tuusulaan. Ohjelmassa on tutustuminen Syvärannan Lottamuseoon, Ateljeekoti Halosenniemeen ja Sibeliuksen Ainolaan. Nämä akkaten bussiretket on aina ollut kivoja ja antoisia kun mukana on yleensä ollut hyvä opas kertomassa kohteista, välillä syödään hyvin ja pidetään kaffepausseja. Kohteet on myös sellaisia, ettei niihin muutoin ehkä tulisi tutustuttua.

Hyvää viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

Adelhaid kirjoitti...

Hauskaa viikonloppua! Kiva, kun töihin paluu sujui mukavasti. Tuollainen pehmeä aloitus on varmasti hyvä.

Kitsune kirjoitti...

Kiva kuulla että töihinpaluu on sujunut ongelmitta. Nelituntinen työpäivä + herkullinen lounas kuulostaa hyvältä. Mukavaa viikonloppua! (ps. pistä pojat tyhjentämään rinkkansa itse?)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa työhön paluu. Valmista ruokaa ja kulttuuria, niin joo, ja vähän sitä työtäkin. Miten se nyt vuodessa niin muuttuisi, ettei muka enää osaisi. Aikataulut tietysti menee uusiksi; miten saa aamuhässäkässä itsensä ja porukat tahoilleen.
Kitsun kanssa samaa mieltä. Pane pojat itse tyhjentämään, ainakin ne sammakot taskuista, siinäpähän vähitellen oppivat.
Oikein hyvää työarkea ja ansaittuja viikonloppuja siinä välissä. Voi hyvin!

betty kirjoitti...

Kiva että työhönpaluu sujui hyvin ! Tästä se nähdään, tarpeeksi palautumisaikaa niin työhönpaluukin sujuu paremmin (vertaan omaani..).
Samaa mieltä olin kuin sinä työpaikan valmiista ruokapöydästä, ihmettelin työkavereiden narinaa ruuasta, mulle kun oli myös pitkästä aikaa luxusta monet erilaiset salaatit ja peräti kolme lämminruokavaihtoehtoa ! Tarpeeksi kauan omissa ruuissa opetti kunnioitusta työpaikkaruokailuun.

Mukavaa retkeä, kuulosti akkain retki aikas kivalta !

Tee ‎| teehki@gmail.com kirjoitti...

Hyvältä kuulosti töiden aloitus ja retkisuunnitelmat :)

Ymmärrän, että silti haluat purkaa poikien kassit itse - voin kuvitella miltä tuntuisi löytää ne märät sukat ja uikkarit vasta kuukauden kuluttua jostain, mistä niitä viimeksi odottaisi löytävänsä ;P

Mukavaa viikonloppua!

tiina kirjoitti...

Kävin viime viikolla yläkerrassa, joka meillä on ns. nuorison valtakuntaa, ja kompastuin mm heinäkuun mummola-reissulta aulan lattialle jääneeseen kassiin.. Että ymmärrän hyvin, että äiti haluaa itse tyhjentää rinkat:) Itse kyllä pistin nuorison töihin, sen verran keppoinen olo on ollut sytostaattien jälkeen, ettei tehnyt mieli kaivella ylläreitä kassin pohjalta. Pyykkikaappi oli ainakin täyttynyt kassin purkamisen jälkeen..

Työviikkosi kuulostaa ihanteelliselta! Ja tuo valmis ruokapöytä aivan huipulta! Maltahan palailla hommienkin suhteen ihan rauhassa työmoodiin. Ei pidä vaatia itseltä heti kaikkea ja täysillä.

Mukavaa alkavaa työviikkoa!